info@concordia-waddinxveen.nl

Harmonieorkest Concordia
Vorige slide
Volgende slide

over harmonieorkest concordia

Muziekvereniging Concordia bestaat al sinds 1898. Het harmonieorkest bestaat sinds 1978, toen er van fanfare naar harmonie werd geswitcht. Het is een orkest van amateur muzikanten die op een gemiddeld niveau spelen.

Concordia geeft jaarlijks diverse (vaste) concerten. Goede voorbeelden zijn het Victorconcert, het Kerstconcert, het Voorjaarsconcert en muzikale optredens tijdens Koningsdag, Dodenherdenking en de braderie van Waddinxveen.

Bent u muzikant of wilt u muzikant worden? En lijkt het u leuk om bij Concordia mee te spelen? Neem dan contact op met ons of kom een keer langs tijdens de repetitie op donderdagavond van 19:45 tot 22:00 uur in het verenigingsgebouw de Hoge Noot aan de J.W. Frisoweg 1 te Waddinxveen.

Wilt u er achter komen welk instrument bij u past? Dan biedt Concordia u vanaf een leeftijd van 7 jaar (dus ook voor volwassenen!) een introductiecursus aan. Er wordt 6 weken les gegeven op het gekozen instrument. De kosten zijn 30 euro en de lessen zijn in overleg met u en onze instructeurs. Na deze 6 weken is het overigens mogelijk om nog een cursus te volgen op een ander instrument. Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden? neemt u dan contact op met de coördinator introductiecursus.

afwisselende muziek

Het repertoire van Concordia is erg afwisselend, en bestaat uit zowel klassieke muziek, filmmuziek, harmoniemuziek als arrangementen van popmuziek.

samenspelen met muziekmakkers

Muziekmakers worden bij Concordia muziekmakkers. Samen muziek maken maakt spelen bij Concordia zo leuk!

En daarna...

Natuurlijk is iedereen uitgenodigd om na de repetities of concerten ook deel te nemen aan de ‘derde helft’!

De dirigent: Jurgen van groningen schinkel

Sinds november 2022 staat Jurgen van Groningen Schinkel op de bok bij het harmonieorkest van Concordia. Jurgen is een enthousiaste, creatieve dirigent met aandacht voor de individuele muzikant in het orkest. Hij studeerde aan het Conservatorium in Utrecht HaFaBra-directie bij dhr. D. Oosterman en ensembleleiding bij dhr. H. Alkema. Inmiddels stapt hij al 25 jaar wekelijks op de bok bij verschillende orkesten. Jurgen is lid van de Bond van Orkestdirigenten en Instructeurs. Naast Concordia dirigeert Jurgen verschillende andere orkesten en muzikale gezelschappen, is hij arrangeur en componist en geeft hij muziekles en muzikale coaching.