Toon Pille: parel aan de gouwe

U kunt het niet gemist hebben: In 2020 herdenken en vieren we 75 jaar bevrijding. Een van de gevallen verzetshelden is Toon Pille. Hij heeft sinds 2019 een officiële plek op de erelijst van gevallenen en een eigen pad langs de Petteplas. Concordia heeft veel respect voor het verzetswerk van Toon en alle andere verzetshelden in Waddinxveen. Daarom hebben wij een uniek muziekstuk laten maken ter ere van Toon Pille en de vele Waddinxveense verzetshelden. Op het Bevrijdingsconcert van 20 maart 2020 wordt dit stuk voor de eerste keer uitgevoerd!

Waarom uw steun?

Heeft u ook zoveel respect voor het werk van Toon Pille en alle andere verzetshelden tijdens de Tweede Wereldoorlog? Concordia heeft uw hulp nodig om ons eerbetoon te brengen! Ons bevrijdingsconcert op 20 maart is zonder uw steun niet te organiseren. Wilt u ons financieel ondersteunen om dit bijzondere concert mogelijk te maken? Vul hiernaast het formulier in.

Het muziekstuk

‘Parel aan de Gouwe’ is de naam van het muziekstuk, opgedragen aan de verzetsheld Toon Pille. Een aantal elementen uit het stuk:

  • Stilte voor de storm, het begin van de oorlog;
  • De start van het verzet;
  • Het strakke Duitse regime overloopt het verzet;
  • Psalm 91, Toon’s favoriet;
  • De aankomst van Han Balvert, ‘De schrik van Gouda’;
  • De dood van Toon;
  • Een eerbetoon aan de verzetshelden;

De componist

Alfred Willering is de componist van het stuk ‘Parel aan de Gouwe’. Willering is chef-dirigent van de Fanfare van het Korps Nationale Reserve. Daarnaast schrijft hij composities voor verschillende orkestsamenstellingen (harmonie, fanfare, brassband), waarbij hij zich heeft gespecialiseerd in o.a. militaire muziek en koralen.

alfred-willering

Geef uw steun aan Parel aan de Gouwe!

Een financiële bijdrage leveren aan dit project is niet verplicht, maar het kan u wel voordelen bieden. Zo heeft u bijvoorbeeld het eerste recht op het reserveren van uw plaatsen.

U kunt in het onderstaande formulier aangeven wat u wilt bijdragen aan het project ‘Toon Pille: Parel aan de Gouwe’. U krijgt dan een mail met het rekeningnummer waarop u het bedrag kunt overmaken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via toonpille@concordia-waddinxveen.nl

© 2019 Concordia Waddinxveen