info@concordia-waddinxveen.nl

Welkom op ons concert met de titel Couleurs du Monde. We nemen je mee op een reis door de wereld: we vliegen, rijden, varen of treinen alle kanten uit vanavond. precies weten hoe en wat? Je leest het op deze pagina!

Programma

Welcome to the World

Componist: Sven van Calster

Dit stuk is geschreven door de Belgische componist Sven van Calster voor zijn twee zoontjes. Het muziekstuk begint met een klein muziekdoosje en eindigt daar ook mee. Dit concert spelen wij dit stuk ook voor onze eigen muziekmakkers Pascal en Vivian, die hun kleine Evi op de wereld hebben mogen verwelkomen!

Earth Dance

Componist: Michael Sweeney

Van het welkom op de wereld vliegen we naar het Amazone gebied, waarover Michael Sweeney een stuk schreef: Earth Dance. Je hoort aan het begin van het stuk de regen en de storm opkomen, waarna er vele drums en prachtige melodieën te horen zijn.

March-Bou-Shu

Componist: Satoshi Yagisawa

Van de Amazone reizen we verder naar het land van de rijzende zon: Japan. De mars van de Japanse componist Satoshi Yagisawa is gebaseerd op de volksmuziek van de Chiba cultuur, waarvoor het moeilijk was een volkslied te vinden. Als u zelf Japan al eens heeft bezocht of dat graag wil doen, zullen er vele herkenbare elementen te vinden zijn.

Virginia

Componist: Jacob de Haan

“Het is geen concert als er geen stuk van één van de broeders De Haan op de standaard heeft gestaan.” Het is geen uitspraak van ons, maar we hebben ons er wel aan gehouden. Jacob maakte het stuk Virginia naar aanleiding van de drie belangrijkste periodes uit de Amerikaanse geschiedenis: de kolonisatie, de slavernij en de Burgeroorlog.

A Little Klezmer Suite

Componist: Philip Sparke

Philip Sparke maakte een compositie met vier bekende klezmer melodieën. Klezmer is de muziek die ontstond in de ‘sjtetls’ (of dorpen) in Oost-Europa: Joodse troubadours zongen liedjes tijdens feesten en bruiloften. De vier liedjes die in dit stuk verweven zijn hoor je allemaal tijdens bruiloftsplechtigheden.

Böhmischer Traum

Componist: Norbert Gälle. Arrangeur: Siegfried Ründel

Dit nummer is opgenomen in het programmaboekje omdat deze Duitse polka eigenlijk verder weinig introductie nodig heeft: laat je meeslepen in de heerlijke Duitse sferen!

Turkish Delight

Componist: Suzanne Welters

Componist Suzanne Welters staat bekend om haar speelse en humorvolle werken. Dat hoor je ook terug in Turkish Delight, muziek gebaseerd op Turkse en Oosterse cultuur. Let even met extra veel aandacht op de klarinet, die een prachtige cadens speelt.

Bermuda Triangle

Componist: Jose Alberto Pina

Ga er maar goed voor zitten: dit is hét klapstuk van de avond. We maken een reis naar de Bermudadriehoek, waar erge vreemde dingen kunnen gebeuren! Dat is ook te horen aan alles in het orkest: van de geluiden van vliegtuigen en onweer tot de prachtige liefdesklanken die van het eiland van de eeuwige liefde klinken!

Cordilleras de los Andes

Componist: Malando. Arrangeur: Kees Vlak

Nadat we de Bermudadriehoek hebben overleefd gaan we nog even een stevige bergwandeling maken. In dit stuk van Arie Malando (gearrangeerd door Kees Vlak) beklimmen we drie bergen in het Andes gebergte en komen we op muzikale wijze meer te weten over de culturen en de muzikale sferen in de landen.

Toegift!

De toegift moet natuurlijk nog even geheim blijven, maar één ding weten we zeker: u kunt niet stil blijven (zitten)!

Genoten van ons concert?

We zien je graag de volgende keer weer terug bij één van onze concerten! Wat dacht je bijvoorbeeld van het traditionele concert op Koningsdag? Houd voor alle data onze website in de gaten!